​Kontakta oss

 
 
 
Vissa fält är inte korrekt ifyllda
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

Vad är Heavy Duty wellpapp?

Heavy Duty wellemballage består av riktigt stark well, som i första hand används till exportförsändelser av våra kunders värdefulla produkter.


HD-well kännetecknas av att den består av två eller tre skikt, och är mycket tjockare än vad du normalt förknippar med wellpapp. Den är extremt starkt – ja, en av våra kraftiga kvaliteter i tre skikt, ANCORE 1200 AAA, kan staplas med en belastning på över 4 ton, och skulle inte denna räcka till har har vi en kraftigare kvalitet som bara gör den ännu starkare.


Heavy Duty-well har som nämnts två eller tre skikt, från 15 mm tjocklek (wellpapptyp AAA) och via den mest använda på 10 mm (typ AA) ända ned till en tjocklek på 9 mm (typ AC).


Vikterna ligger på över 2500 gram/m2 och ned till 1100 gram/m2. Vanlig wellpapp väger mellan 450 och 750 gram/m2.


Oftast använder våra kunder de HD-kvaliteter som är väderbeständiga, d.v.s. att lådan av well är godkänd för långväga sjötransporter (av BSFV i Tyskland) och har en Hydrokraftliner på 440 gr/m2 som skyddar mot regn och fukt. Alla HD-kvaliteter är dessutom vattenfast limmade, vilket förhindrar delaminerer när de blir våta!


Vår 10 mm HD-kvalitet, ANCORE 310 AA, har efter hand ersatt många lådor av plywood, som allt fler kunder slutar använda, eftersom dessa är tunga och svåra att hantera.

Vi arbetar kontinuerligt med att utveckla nya emballage, och just nu med fokus på att ersätta pallkragar med en av våra kvaliteter i treskikts HD-wellpapp. Målet är att utveckla ett emballage som är lika flexibelt som pallkragen, men som är så mycket lättare och som du inte riskerar att klämma fingrarna i.​