Du har produkten.

Vi har de starka och flexibla lösningarna.

Den rätta förpackningen gör en stor skillnad i din produktion. Vi bjuder på ett stort urval av innovativa Heavy Duty / Starkwell emballagelösningar.
Farusa erbjuder ett brett sortiment av specialiserade produkter till många olika branscher. Allt från de flexibla Fefco lådtyperna till WRA kombinationsemballage. Du kan läsa om alla de olika emballagealternativen nedanför. Genom gemensamt samarbete hittar vi den lösning som bäst passar era behov.

FEFCO 0200 med bottenflikar 

Konstruktionen är en låda utan toppflikar, som används till att packa ner lättare produkter i lådan. Lådans kvalitet och tjocklek beror på hur stor lådan ska vara och hur många kilo som ska packas i den – och särskilt viktigt är hur långt bort den ska skickas! Den kompletteras med ett lock (FEFCO 0452 eller 0422)

FEFCO 0201 /

Låda med både topp- och bottenflikar 

Den starka konstruktionen i Heavy Duty wellpapp ger ett tätt och vattenavvisande emballage, som också finns godkänd för ”farligt gods”-produkter. Den används i stor utsträckning p.g.a. att konstruktionen är enkel att hantera och har en imponerande staplingsförmåga.

Lådan levereras plant och packningen går snabbt och lätt. Den kan användas i stort sett till alla produkter såsom; maskindelar, elektronik, instrument och farligt gods. Lådan används ofta till flygfrakt pga. dess låga vikt.

FEFCO 0200 med toppflikar

Konstruktionen är en låda utan bottenflikar, som till exempel passar på en specialtillverkad pall med indraget däck som en ”huv”. Lådan placeras över pallen, som kan ha ett tätt eller öppet däck, som är anpassad till lådans invändiga mått. Emballaget används ofta till tunga och stora produkter.

Ibland fäster man den färdiga produkten på pallets däck eller lägger den i ett specialgjort skuminrede.

FEFCO 0203

Denna konstruktion har fullt överlappande ytterflikar vilket ger en superstark konstruktion som är riktigt bra att stapla på.

FEFCO 0204 

Detta emballage utmärker sig genom att alla 8 flikar möts och sluter tätt mot varandra. Det ger en helt plan botten så att dina varor inte välter medan man packar! Detta är en mycket stark konstruktion.

FEFCO 0501 / Svepning 

Svepet kan användas till höga produkter där man med fördel kan ”sänka” svepet ner över produkten. Svepet placeras antingen på en träpall med indraget däck eller i ett bottenlock (Fefco 0452 eller 0422). Svepet tillverkas i alla kvaliteter – till exempel 3-lags well (15 mm) i Ancore 1200 AAA för att sedan avslutas med ett lock (Fefco 0452 eller 0422) i en 10 mm tjock HD kvalitet i Ancore 310 AA.

Svepet kan också levereras med en frontflik – som förenklar din packning – eller med rillning på gavlarna, som möjliggör att svepet kan vikas ihop till en mycket liten yta. Försändelsen tillsluts med tejp och bandas med plastband.

FEFCO 0206

Denna konstruktion har mötande innerflikar och helt överlappande ytterflikar. Lådan får då en tre gånger så tjock wellpapp i botten och toppen. Vid användning av Ancore 310 AA kvalitet blir det totalt 30 mm tjock Heavy Duty wellpapp!

FEFCO 0452

Detta är ett lock och eller botten som oftast används tillsammans med FEFCO 0200 och FEFCO 0501. Man häftar eller tejpar i hörnorna av locket efter behov.

FEFCO 0300

Denna konstruktion består av 2 st. FEFCO 0452, den ena som botten, och den andra som lock något större i storlek så den kan kommer ner över bottenlocket. Riktigt bra till platta produkter som ska vara enkla att packa.

FEFCO 0351

Denna konstruktion används oftast till packning av bulkvaror, dvs. stora partier av plastgranulat, frusna grönsaker, pulver, kött, järntråd mm. Och kan staplas riktigt högt, också på fryslager.